Frederiksberg på vrangen

Udsendelser i denne serie:

Udgivet 15. Maj

Varighed 15 Min.

Frederiksberg på vrangen 1

Del 1 : Fortalt af Mona Klüver Roed Dalsgaard.

Hvad mon fik kåbesyersken Anna Røssel til at aflevere en papkasse med sit nyfødte barn på en trappesten på Platanvej en mørk aften i 1906? Hør, hvad der lå bag – og hvad der fulgte efter!

Udgivet 15. Maj

Varighed 22 Min.

Frederiksberg på vrangen 2

Del 2 : Fortalt af Lars Schreiber Pedersen.

En strålende karriere lå foran embedsmanden Poul Magnussen, der i starten af 1940’erne havde ansvar for Frederiksberg Kommunes socialkontor – men så kom en revisor forbi. Vi er forbi Modstandskampen under 2.verdenskrig, før Fange nr. 120 ankommer til Kragskovhede i 1949.

Udgivet 15. Maj

Varighed 18 Min.

Frederiksberg på vrangen 4

Del 4 : Fortalt af Rikke Rottensten.

Den 29.juli 1947 opstod en voldsom brand på Frederiksberg Teater – og mange andre brande fulgte i de miljøer, hvor skuespiller og teaterdirektør Knud Rex færdedes. Et ”magisk øje” fik afgørende betydning for opklaringen.

Udgivet 15. Maj

Varighed 16 Min.

Frederiksberg på vrangen 5

Del 5 : Fortalt af Mona Klüver Roed Dalsgaard.

En mørk decembermorgen i 1925 finder en husejer i en baggård til sin ejendom på Magkildevej noget, han i første omgang tror, er en dukke. Men husassistenten Augusta, som var ansat hos en kaptajnsfamilie i ejendommen, havde ikke tabt en dukke ud af vinduet. Indholdet i kassen viste sig at være liget af et nyfødt barn.

Udgivet 15. Maj

Varighed 17 Min.

Frederiksberg på vrangen 6

Del 6 : Fortalt af Lars Schreiber Pedersen.

Vi er i tiden før, under og efter 2.verdenskrig, hvor mange pengeombytninger fandt sted. Rådmand Sven var jurist. Såvel medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse, hvor han fungerede som den tids viceborgmester, som af Landstinget. I september 1947 finder man Rådmand Sven død, liggende i et vandhul ved sin landejendom med en pistol i lommen.

Udgivet 15. Maj

Varighed 7 Min.

Frederiksberg på vrangen 7

Del 7 :Fortalt af Caspar Christiansen.

Året er 1773. Direktør Frederik Henning Bargum havde både slaver og svin på sin avlsgård ”Forhaabning Holm”. Naboen Johan Wilhelm Berents var plantageejer og fik lidt for tit besøg af Bargums svin på sin plantage. Der blev krævet løsepenge og ”4 sorte slaver fra Guinea” blev involveret i nabokrigen, der satte Forhåbningsholms allé på verdenskortet.

Udgivet 15. Maj

Varighed 27 Min.

Frederiksberg på vrangen 8

Del 8 : Fortalt af Susannah Pedersen og Mette Specht Andersen.

Skifteretten fattede mistanke, da der i 1903 døde forholdsmæssigt mange plejebørn på adressen Godthåbsvej 56, 3.tv. hos fru Halvorsen. Men hvad var gået forud? Hvordan kunne tilsynet komme igen og igen uden at ane uråd? Hvorfor reagerede naboer ikke, når de hørte mistænkeligt megen støj fra lejligheden og så vugger på loftet? Og hvad konkluderede de forskellige retsinstanser, der til sidst blev involveret?